26 jan. 2011

Stallet.se

Stallet.se (också förkortat "s.s") är framförallt en chattsida. Men har man ingen att chatta med kan man istället köpa t ex en häst, eller kanske en katt. Och sedan kan man antingen köpa en design av någon duktig medlem eller göra en själv och sätta den på sitt djurs presentation. Man kan designa djuren och sin egna stallprofil som man vill, och är man riktigt duktig kan man till och med få priser för det!

För dem som gillar att köpa och sälja kan man nu odla saker och sälja dem, eller köpa och sälja eftertraktade rosettdjur eller såkallade kändisdjur. Man kan också sälja och köpa stall.

Har man ingen lust att göra något av det finns det också lite andra funktioner som t ex rolla.
Man kan välja om man vill rolla i Rolla Classic, Stallet.se's originala rollfunktion. Eller så kan man välja den mer avancerade Rolla, som egentligen var en egen hemsida men som stallet.se köpte upp.

Så på Stallet.se finns det mycket att göra, och gillar du att skriva och designa gillar du den säkert. Och ensam blir man inte - Stallet.se är en av de mest kända hästsidorna på nätet!

Laddas ner: Nej.
Kostar: Man kan köpa Guldmedlemskap för lite extrafunktioner (15kr - en vecka) och stallpengar (10kr - 100sp)
Online: Ja.
Adress: Stallet.se

24 jan. 2011

Megamind

 
Megamind är en rolig och äventyrsfylld film om den klassiska striden mellan gott och ont. Men det som gör den speciell är att storyn berättas från den onda sidan - av den smartaste superskurk som världen någonstin sett. Och den mest misslyckade.

Ända sedan de var små har Megamind på alla möjliga vis försökt vinna över sin fiende superhjälten Metroman. Men när han en dag oväntat lyckas, inser han snart att livet inte är så roligt utan någon utmaning.
Det är då han får en galen idé - att skapa en ny superhjälte!

Men Megaminds nya superhjälte upptäcker snart att han finner det mycket roligare att vara ond än att vara god, Och snart har han blivit en mycket värre superskurk än Megamind någonsin var.

Någon måste stoppa honom, men det är bara Megamind som kan göra det.


Filmen är för alla åldrar (7+), och är rolig för hela familjen. Helst ska man kanske se den på bio, men 3D är inte så jättemärkvärdigt så det kan man välja vilken som. Har man möjlighet att välja språk ska man helst välja engelska, den är mycket mer välgjord.Och sen kan man testa norska, det ger alltid skrattgaranti ;)


Åldersgräns: 7+
Skapare: DreamWorks
Biopremiär: Usa - 25 November?
Sverige - 25 December
DvD & Blu-Ray i butik: Usa - 25 februari. 
Sverige - ??

16 jan. 2011

Chicken Smoothie

Chicken Smoothie är rätt så roligt, även om det inte alls är mycket man gör.
Hela spelet går ut på att samla på olika sorters djur, som t ex hundar och hästar.
Man behöver inte vara medlem på chickensmoothie för att adoptera djur, men då får man inte tillgång till forumet och kan inte heller ha koll på sina djur lika enkelt.

I början på varje ny månad kommer det nya djurungar till Chickensmoothie.
Oftast kan man adoptera mellan 3 till 10 djur av samma sort, och varje djurunge kan utvecklas till olika sorters vuxna. Och vissa blir inte heller vuxna, då kallas de för PPS. PPS står för PeterPanSyndrome och betyder att djurungen fortsätter att vara liten och söt forever =).


[Exempel på en PPS]
Man kan också köpa kläder till sina djur för att piffa upp dem lite. Fast tyvär kostar detta riktiga pengar, men har man tur och loggar in vid t ex jul eller halloween kan man få några gratissaker.


[Exempel på djur som man kan adoptera]

Laddas ner: Nej.
Kostar: Man kan köpa speciella djur och olika kläder och tillbehör för riktiga pengar.
Online: Ja, fast det är mest i form av forum och byteshandel.
Var man hittar det: http://www.chickensmoothie.com/

Woolly Hooves

Woolly Hooves är ett rätt så annorlunda spel, och det enda jag känner till som handlar om lamor.
Fast det är förstås inte vilka lamor som helst - det är osynliga lamor!

Men trots att själva idén av spelet är rätt så kul, så blir spelet tråkigt ganska snabbt.
För det enda man ska göra är att gå omkring med sin lama på olika ställen och leta efter tomater som man ska slåss mot.. Dessutom är dessa tomater svåra att hitta, och därför går det ganska långsamt att komma framåt i spelet.

[Bild: Ute på pattrulering i ett nivå 2 område]

Laddas Ner: Nej. Det spelas i browsern.
Kostar: Nej, inte vad jag har sett.
Online: Ja, fast det märks inte så mycket eftersom det nästan aldrig är någon online..
Språk: Engelska (med lite lolcat ;P)
Var man hittar det: http://www.woolly-hooves.com/

13 jan. 2011

Mweor

Mweor är ett browser-baserat spel där man kan rollspela med, avla, köpa och sälja virtuella katter.
Direkt när man blir medlem får man sin första katt, och sedan måste man köpa ett par saker och leka med den samt mata den innan den blir nöjd och glad.

Sedan kan man göra massa olika saker, som chatta, spela spel, köpa mer saker till sin katt m.m
Senare i spelet kommer man också kunna skaffa fler katter, men så lång har inte jag kommit än x3

Fast även om det finns rätt så mycket att göra så kan man inte spela det så mycket på en och samma dag, utan som med de flesta spel måste man vänta ibland innan man kan göra vissa saker. Fast om man nu gillar att sitta och skriva i forum kan man nog få underhållning hela dagar.

Laddas ner: Nej. Det är text- och browser-baserat.
Kostar: Man kan tydligen köpa något som kallas för MP, för att få lite extrasaker. (1 USD = 2 MP)
Online: Ja, men mest med forumet.
Språk: Engelska.
Var man hittar det: mweor.com

Marsvinsspelet

"Marsvinsspelet är ett onlinespel där du får starta din egen uppfödning av virtuella marsvin. Du kan sedan anmäla marsvinen till utställningar där du tävlar mot de övriga spelarna om priser och titlar. I spelet finns också möjlighet att köpa och sälja virtuella marsvin, topplistor, ett välbesökt forum och sökfunktioner. Spelet är gratis att spela och på svenska och innehåller de flesta verkliga raser och färger med riktig genetik."
Detta är då ett spel som jag kommer ihåg sedan 2008, där man köper och säljer och föder upp marsvin av olika sorter.
Det är egentligen inget stort eller känt spel, men det kan vara ett roligt tidsfördriv.

Laddas ner: Nej, det spelas i browsern och är textbaserat.
Kostar: Nej, bara om man vill köpa i-spelet-pengar för riktiga pengar, vilket oftast inte behövs.
Online: Ja, som de flesta liknande spelen.
Språk: Svenska. Man kan också välja engelska och ryska.
Var man hittar det: http://www.marsvinsspelet.com/

WolfQuest



 I WolfQuest spelar du som en varg i yellowstone national park. Du väljer själv hur din varg ser ut, och om den ska vara snabb, stark eller uthållig.

Själva målet med spelet är att lära folk mer om vargar, hur de lever och så vidare. Och i Wolfquest blir ditt första uppdrag att hitta en partner. Det finns tre olika revir i yellowstone, och de markeras på kartan med rosa. Du måste besöka alla tre innan du kan träffa på en Dispersal. En Dispersal är en annan varg som också söker efter en partner, och har du tur kan den gå med i din flock. Men du kan endast ha en partner (dispersal), så välj den du gillar bäst.

När du har funnit en partner kan du inte göra så mycket mer förutom att jaga elk, vilket din partner oftast hjälper till med.

2010 Kom det en till episode till Wolfquest - Slough Creek.
I Slough Creek fortsätter du att spela som en av dina sparade vargkaraktärer och nu är ditt uppdrag att ta hand om din flocks nya valpar. Du måste hela tiden hämta mat åt dem och skrämma iväg rovdjur, vilket kan vara ganska svårt. Din partner hjälper dig även med detta, även om hon/han kan vara rätt så störig ibland och bara springa omkring i cirklar..

Förutom det man gör i spelet är landskapet ganska förstorat och det tar en stund att komma dit man vill även om vargen springer väldigt fort. Annars är grafiken bra, eller mindre bra beroende på vilken inställning den är på ;) Själv spelar jag med högsta möjliga och allt ser rätt så realistiskt ut. Dock finns det ett par buggar som man kan stöta på ibland, men oftast inget som spelar någon större roll.

Ljudet är också bra, fast man kan tröttna på det efter ett tag. Själva spelet tröttnar man också på rätt så snabbt när man har gjort klart alla uppdragen. Fast det kan vara roligt att spela det ibland.

Laddas ner: Ja.
Kostar: Nej. Allt i spelet är gratis. Fast man kan hjälpa till genom att köpa leksaker och t-shirtar m.m.
Online: Nej. Fast det går att spela multiplayer med upp till 5 personer.
Vart man får tag på det: Sök på google eller gå direkt till http://www.wolfquest.org/.