10 maj 2011

RIO


Detta inlägg är inte helt färdigt, kommer kanske ändras lite då och då till jag är nöjd.


Handling
Rio handlar om en Blue Macaw vid namn Blu, som när han var mycket liten blev tillfångatagen av människor.  Men under färden till Minnesota föll han ur lastbilen, och blev hittad av en liten flicka vid namn Linda.
Blu och Namn växte upp tillsammans, och blev mycket goda vänner.

Men så en dag kommer en märklig man till Lindas bibliotek.
Han säger att Blu är den enda levande hanen av sin art, och att de nyss hittat en hona.
Och för artens skull flygs Blu över till Brasilien, där han får träffa honan vid namn Jewel.
Men han och Jewel kommer inte så bra överens, och dessutom kommer en smugglare för att ta med sig fåglarna och sälja dem för en förmögenhet.
Jewel och Blu lyckas fly, men är nu fastkedjade till varandra och Blu kan inte flyga..
Samtidigt upptäcker Linda att hennes kära Blu är borta, och hon får hjälp av flera personer för att ta sig till paraden där Blu sägs vara påväg till sin köpare.

Under tiden börjar Blu och Jewel att bli vänner, samtidigt som han gång på gång försöker lära sig flyga.

Slutet
Slutet av filmen tycker jag var väldigt bra, allting slutade gott för alla (eller kanske inte "gott" för de onda, men ingen dog eller liknande). Dessutom fick man veta lite om vad som hände med karaktärerna efter filmen.

Animationen
Ofta kan det se ganska konstigt ut med fåglar och fågelvingar i en film (eller ett spel), eftersom de som gjort den inte riktigt verkar veta hur det ska se ut och röra sig. Men i Rio tycker jag de har lyckats riktigt bra.

Ljudet
Jag har ännu inte hört filmen på svenska, bara engelska, men rösterna passar ganska bra till karaktärerna och sångerna är också rätt så bra. Det beror nog lite på vilken stil man har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar